top of page

President's Message

Daniel Meyers

Oprichter en president van Hope And Spirit

Filosofie

Tennis heeft mij mijn hele leven begeesterd en verbluft; verbaasd en gechoqueerd. Zozeer dat ik er uiteindelijk tegen rebelleerde.
Vandaag ben ik gelouterd, ben ik nuchterder en niet meer verbitterd. Ik heb nu besloten de stichting "HOPE & SPIRIT" op te richten om hulp te bieden in deze onverbiddelijke wereld van het tennis, waar drama en mislukking al te vaak nadrukkelijk op de loer liggen en waar iederéén in een mum van tijd kan struikelen en afglijden tot "loser"…
Het lijkt onvoorstelbaar maar het is waar: sommigen willen onze jongeren met onvoldoende bagage naar die meedogenloze wereld van het internationale circuit pushen. Alsof je Spartacus ongewapend voor de leeuwen zou gooien in een Romeinse arena.
Dit zijn harde woorden, jazeker, maar ze zijn helaas niet uit de lucht gegrepen! Het gaat wel degelijk om een jungle, die wereld van het tennis. Een speler die vandaag niet gehard is, die geen gladiator is, die niet voorbereid is op wat komt, zal mislukken en is veroordeeld om definitief weg te kwijnen in de middelmaat en de vergetelheid...
Nu denk je misschien: "Hij heeft dan toch een klassement? Ervaring opgedaan? Dan wordt hij toch een succesrijk tennisleraar?"

Vergis u niet! Ons onderzoek toont een enorm tekort aan vrije plaatsen voor tennismonitoren en -trainers. De profs die er eenmaal in zitten, willen er nog lang blijven. Hun gemiddelde leeftijd is 37 jaar, en ze zullen niet opzij stappen vooraleer ze de leeftijd van 60 jaar hebben bereikt!
Wat moet er dan gebeuren?
"HOPE & SPIRIT" biedt zich aan en benadert de problematiek op een andere manier.
In tegenstelling tot de andere scholen zal HOPE & SPIRIT onze jonge tennistalenten volgens andere prioriteiten leiden, begeleiden en opleiden.
Om te beginnen loodsen we ze in de richting van afstudeerdiploma's zoals het middelbaar onderwijs, de centrale examencommissie of het internationale baccalaureaat, met de klemtoon op een grondige kennis van het Engels met het oog op inschrijving in Amerikaanse universiteiten waar ze studie en tennis kunnen combineren.
Er wordt een onberispelijk gedrag geëist en er worden doelstellingen uitgetekend volgens hun leeftijd en hun klassement.
Het is in deze context dat ik als mecenas heb beslist om te investeren in dit ambitieuze en beschermende project.
"HOPE & SPIRIT" heeft zich omringd met de beste coaches en adviseurs met als enige doel erin te slagen onze jongeren naar onze unieke en gemeenschappelijke droom te leiden: een universitair diploma behalen én het internationale circuit bereiken.
Met trots presenteren we vandaag "HOPE & SPIRIT", het eerste nationale initiatief met bestemming: ELITE en UITMUNTENDHEID.

DANIEL MEYERS
Voorzitter "HOPE & SPIRIT"

1 SPELER - 1 PROJECT - 1 STICHTING

bottom of page